Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Navigate Up

Koopvaardij officier alle schepen

 

 

Een wereldberoep
Een maritiem officier is een alleskunner. Je bent namelijk zowel stuurman als scheepswerktuigkundige. Als stuurman zijn je voornaamste taken navigeren, communiceren en zorgen voor de juiste belading van het schip. Op zee is je werkterrein de brug, terwijl je in de haven vaak aan dek werkt. Als scheepswerktuigkundige zorg je voor alle technische installaties aan boord. Denk daarbij aan de hoofdmotoren, de drinkwaterinstallatie en de installaties voor het opwekken van energie.
 
Een wereldopleiding
De opleiding bereidt je voor op zowel de taken van de stuurman als van de scheepswerktuigkundige. Na het behalen van je diploma krijg je beide vaarbevoegdheden. Tijdens je opleiding laten wij je zoveel mogelijk leren in de praktijk. Dat doe je onder andere op een van onze opleidingsschepen. Voordat je daadwerkelijk de zee op gaat, oefen je op verschillende simulatoren.
 
 
Opleiding: Niveau 4 | BOL | 4 jaar
Toelating: VMBO-opleiding (kl, gl, tl)
Locaties: Lloydstraat 300, Rotterdam | Zuidstraat 135A, Katwijk aan Zee | Deltahaven 4, Stellendam | Mozartlaan 15, Zwolle
Contact: 010 - 44 86 000 | mbozeevaart@stc-r.nl
 
Goed om te weten
Voor de locaties Stellendam en Zwolle geldt dat deelnemers de eerste twee jaar les krijgen op de eigen locatie. Het derde en vierde jaar krijgen de deelnemers les op de locatie Lloydstraat in Rotterdam. Ook in de eerste twee jaar volg je een enkel onderdeel in Rotterdam. De reiskosten voor het reizen van en naar Rotterdam zijn voor je eigen rekening of. Voor je van start kunt met een zeevaartopleiding, moet je een medische keuring ondergaan.